Πρέπει να γνωρίζεις ότι 2018-05-01T10:16:50+00:00

Πρέπει να γνωρίζεις ότι..

Οι ΑΝΤΡΕΣ δεν έχουν συμπτώματα, γι αυτό… Είναι σημαντικό να επισκέπτονται ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ τον ΟΥΡΟΛΟΓΟ.

Ο έλεγχος είναι απλός: ένα andro-test δείχνει αν ο προστάτης, οι σπερματοδόχοι, οι επιδιδυμίδες, οι όρχεις και άλλοι αδένες λειτουργούν σωστά.

Κάνε ΣΗΜΕΡΑ το  andro-test στο ΜΟΝΑΔΙΚΟ εργαστήριο που ειδικεύεται στη ΥΓΕΙΑ του ΑΝΤΡΑ.

Ακόμη και ένα αδύναμο σπέρμα μπορεί να βελτιωθεί. Αρκεί μια σωστή ανάλυση σπέρματος σε εργαστήριο Σπερματολογίας ώστε ο ουρολόγος να δώσει την κατάλληλη θεραπεία.

Πολύ συχνά, για ένα σπέρμα με λίγα σπερματοζωάρια, χαμηλή κινητικότητα, κακή μορφολογία, ευθύνεται μια φλεγμονή. Αυτή μπορεί να οφείλεται σε μόλυνση από ένα μικρόβιο. Η αιτία για τη χαμηλή ποιότητα του σπέρματος θα μπορούσε επίσης να είναι μια κιρσοκήλη, κάποια ορμονική διαταραχή ή άλλο. Ο ουρολόγος είναι αρμόδιος να διαγνώσει το πρόβλημα και να προτείνει την κατάλληλη θεραπεία.

Όπως κάθε γυναίκα έχει πλέον το γυναικολόγο της, έτσι και κάθε άντρας θα πρέπει να συμβουλεύεται προληπτικά τον ουρολόγο του, ήδη από την εφηβεία. Επειδή, σπανίως μια μόλυνση παρουσιάζει συμπτώματα στον άντρα, κάθε φορά που η σύντροφός του παρουσιάζει κάποιον ερεθισμό ή μόλυνση, εκείνος πρέπει να συμβουλεύεται τον ουρολόγο του.

Το σπέρμα παρουσιάζει σημαντικές διακυμάνσεις που οφείλονται συνήθως σε τυχαίους παράγοντες, όπως π.χ. η συχνότητα των εκσπερματίσεων το διάστημα πριν την ανάλυση, μια ίωση ή η λήψη κάποιων φαρμάκων. Για το λόγο αυτό, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά την επανάληψη της ανάλυσης σε 1 έως 4 εβδομάδες. Η τυποποίηση των προϋποθέσεων που πρέπει να τηρούνται προκειμένου να προγραμματιστεί μια ανάλυση σπέρματος, βοηθάει σημαντικά στον περιορισμό των διακυμάνσεων και αυξάνει την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων. Έτσι ο εξεταζόμενος δεν χρειάζεται συνήθως να επαναλάβει την ανάλυση παρά μόνο μετά από μια ενδεχόμενη θεραπευτική αγωγή.

Όταν δεν παρατηρούνται σπερματοζωάρια, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Ακόμη όμως και όταν δεν παράγονται, μπορεί να υπάρξει θεραπεία. Όταν ο ουρολόγος εξαντλήσει κάθε δυνατότητα θεραπείας και πάραυτα δεν παρατηρηθούν έστω λίγα κινούμενα σπερματοζωάρια στο σπέρμα, για να χρησιμοποιηθούν σε μια προσπάθεια εξωσωματικής, θα αναζητήσει σπερματοζωάρια απευθείας στους όρχεις με βιοψία.

Κάποιες ασθένειες ή φάρμακα ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά την ποιότητα ή/και την παραγωγή του σπέρματος. Ως μέτρο πρόληψης, ο ιατρός μπορεί να συστήσει τη φύλαξη (κρυοσυντήρηση) κάποιων δειγμάτων σπέρματος για να διασφαλιστεί η δυνατότητα απόκτησης παιδιών στο μέλλον. Για παράδειγμα, είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς ότι πριν τη χημειοθεραπεία ή την ακτινοθεραπεία κοντά στην περιοχή της πυέλου, συνίσταται η φύλαξη (κρυοσυντήρηση) μιας ποσότητας σπέρματος, γιατί ενδέχεται η θεραπεία να βλάψει ακόμη και μη αναστρέψιμα την ποιότητα του σπέρματος.

Το ασθενές σπέρμα οφείλεται σε παθήσεις που μόνο ο ουρολόγος γνωρίζει να θεραπεύσει.

Η εξωσωματική γονιμοποίηση ή η σπερματέγχυση δεν είναι θεραπείες για το ασθενές σπέρμα.

Με ασθενές σπέρμα, η πιθανότητα επιτυχίας της εξωσωματικής ή της σπερματέγχυσης είναι πολύ μικρή.

Ακόμη κι αν η εξωσωματική ή η σπερματέγχυση πετύχει, η πάθηση που προκαλούσε το ασθενές σπέρμα παραμένει και εξακολουθεί να απειλεί την υγεία του άντρα.

Ο ουρολόγος μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του σπέρματος ώστε να αποκτήσετε παιδί χωρίς εξωσωματική.

Τα προβλήματα της στύσης ή της εκσπερμάτισης απασχολούν πολλούς άντρες, επειδή διστάζουν να συμβουλευτούν τον ουρολόγο τους.

Ο ουρολόγος θα βρει τη λύση και η σύντροφός σου θα σε βοηθήσει.

Την αγωγή πρέπει πάντα να ακολουθούν και οι δύο σύντροφοι, ταυτόχρονα.

Ο άντρας χρειάζεται διαφορετική αγωγή από τη γυναίκα και μόνο ο ουρολόγος γνωρίζει να τον συμβουλέψει.

Χρειάζεστε πλήρη μικροβιολογικό έλεγχο και όχι απλή καλλιέργεια. Ο πλήρης έλεγχος περιλαμβάνει καλλιέργεια για αερόβια/αναερόβια, έλεγχο για Ureaplasma, Mycoplasma και Chlamydia.

Κάθε φορά που η σύντροφός σου έχει τσούξιμο, εσύ μάλλον έχεις μόλυνση στον προστάτη.

Μόνο ο ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ γνωρίζει τη σωστή αγωγή για εσένα (είναι πολύ διαφορετική από αυτή της συντρόφου σου).

Ένα σύμπτωμα μπορεί να είναι η συχνοουρία ή η πρόωρη εκσπερμάτιση, αλλά συνήθως δεν υπάρχουν συμπτώματα.

Με μια ανάλυση σπέρματος μπορείς να μάθεις αν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα.

Ο καρκίνος του προστάτη δεν είναι ο μόνος λόγος για να επισκεφτείς τον ουρολόγο.

Ο καρκίνος του προστάτη θα μπορούσε να προληφθεί, αν ο άντρας επισκέπτονταν τον ουρολόγο από νεαρή ηλικία.

Οι μολύνσεις που συμβαίνουν σε νεαρή ηλικία, οι οποίες μάλιστα δεν παρουσιάζουν συμπτώματα στους άντρες, αυξάνουν τον κίνδυνο παθήσεων του προστάτη αργότερα, αν δεν αντιμετωπιστούν νωρίς.

Συμβουλέψου τον ουρολόγο σου σήμερα.

Υπάρχουν και άλλες καταστάσεις που σπανίως δίνουν συμπτώματα στον άντρα, όπως η ΚΙΡΣΟΚΗΛΗ ή ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ των ΟΡΧΕΩΝ οι οποίες αντιμετωπίζονται αν διαγνωστούν εγκαίρως.

Γι αυτό είναι πολύ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ για έναν άντρα να ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΤΑΙ τον ΟΥΡΟΛΟΓΟ του ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

κάνε μια ερώτηση και θα απαντήσουμε το συντομότερο